понеділок, 15 червня 2020 р.

New Horizons

Відповідальна команда НАСА, яка займається дослідницькою місією супутника New Horizons, представила внутрішньому керівництву нові знімки зоряного неба, які були отримані безпосередньо з супутника на Землю. Найбільш дивовижний факт такого отримання знімків криється в тому, що на даний момент супутник New Horizons знаходиться приблизно в 4 мільярди миль від нашої планети, так що на його знімках зоряне небо представлено в абсолютно іншому світлі - а точніше, розташовані на ньому зірки і інші космічні орієнтири розташовуються зовсім не так, як це можемо відстежити ми з Землі, що вказує на успіх місії.

Суть цього візуального ефекту полягає в тому, що фахівці НАСА порівнюють нові і старі знімки зоряного неба, таким чином поєднуючи їх між собою і візуально відображаючи різницю в розміщенні і відстані між окремо взятими зірками і кластерами зірок.

Все це дозволяє представити набагато більш точну і певну карту зоряного неба, що, в кінцевому підсумку, дозволяє нам розширити наше розуміння щодо галактик навколо нас.

Немає коментарів:

Дописати коментар