вівторок, 9 червня 2020 р.

Затемнення у червні

Затемнення у червні

19 червня вдень відбудеться затемнення Венери Місяцем. А ось 21 червня можна побачити кільцеподібне затемнення Сонця. Така небесна подія відбувається, коли Місяць перебуває трохи далі від Землі, тому його диск стає меншим, ніж диск Сонця. Коли супутник перекриває зірку, утворюється красиве, вогняне кільце. 

Кільцеподібне затемнення Сонця 21 червня 2020 року зможуть спостерігати жителі понад 100 країн світу. Найкраще його буде видно в Африці (східна частина континенту), на півдні і сході Азії.

Максимальна тривалість повної фази затемнення 21 червня 2020 року становить 38 секунд. Найкраще це явище буде видно в північній частині Індії (штат Уттаракханд). Точний час – 6:39:59 за UTC або 9:39:59 за київським часом. Жителі Індії, а також прикордонних районів Китаю, зможуть спостерігати яскраве кільцеподібне затемнення Сонця.

В Україні і Білорусі буде спостерігатися мінімальна фаза затемнення – незначне потемніння сонячного диска і закриття Місяцем краєчка Сонця. Максимальна видимість – в 9:04:33 за Києвом.

Немає коментарів:

Дописати коментар