субота, 23 травня 2020 р.

Чи є у інших зірок планетні системи, подібні до нашої?

Так, одна з таких систем - Kepler-90. За каталогом супутника Kepler, який працював з орбіти Землі в період з 2009 по 2018 рік, було виявлено вісім планет.

Схожість між Kepler-90 і нашою системою включають зірку G-типу, яку можна порівняти з нашим Сонцем, скельні планети, які можна порівняти з нашою Землею, і великі планети, які можна порівняти за розмірами з Юпітером і Сатурном. Відмінності полягають в тому, що всі відомі планети Kepler-90 обертаються відносно близько - ближче, ніж земна орбіта навколо Сонця - роблячи їх, можливо, занадто гарячими, щоб живити життя.

Однак спостереження протягом більш тривалих періодів часу можуть виявити більше холодні планети далі. Кеплер-90 знаходиться на відстані близько 2500 світлових років від Землі, а його зоряна величина 14 видно за допомогою телескопа середнього розміру в напрямку сузір'я Дракона (Драко). Місія з пошуку екзопланет TESS була розпочата в 2018 році, а місії по виявленню екзопланет, заплановані до запуску в наступному десятилітті, включають JWST і WFIRST.

Немає коментарів:

Дописати коментар